Microsoft Azure Başlangıç Eğitimleri Mart/Nisan 2016

Her biri 1,5 saat süren ve dört bölümden oluşan “Microsoft Azure Başlangıç Eğitimleri” web seminer serisini tamamlayarak kayıtlarını https://aka.ms/mabe (Microsoft Azure Başlangıç Eğitimleri kelimelerinin baş harfleri) adresinde yayınladım.

Web seminer serimizi kaçırdıysanız https://aka.ms/mabe adresinden izleyebilir, indirebilirsiniz.

Microsoft Azure ile ilgili tüm sorularınızı https://aka.ms/msdnTR adresinde bekliyor olduğumuzu terkar hatırlatmak isterim.

İçerik şöyle idi :

Bölüm 1 : Bulut servisleri ve Microsoft Azure’a Genel Giriş

Microsoft Azure ile çalışmaya başlamak istiyorsunuz fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Dört bölümden oluşan serinin ilki olan bu web seminer serimizde “Neden bulut hizmetlerini kullanmalıyım ?”, “Bulut sağlayıcısı olarak neden Microsoft Azure’u tercih etmeliyim?” gibi sorularınıza yanıt bulacaksınız. Bu web semineri, bugün sizin kuruluşunuz için hangi bulut senaryolarının en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Bölüm 2 : Microsoft Azure’daki Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Hizmetler

Geçen hafta ilkini gerçekleştirdiğimiz bu webiner serimizde Microsoft Azure’daki hizmetlere hızlıca göz atmıştık. Bu haftaki ikinci bölümümüzde Microsoft Azure’daki hizmetleri daha detaylı incelemeye IaaS (Infrastructure-as-a-Service) hizmetlerimiz yani Sanal Makinalar, Depolama Hizmetleri, Sanal Ağlar gibi sistem altyapısı ile ilgili hizmetlerle başlıyoruz.

Bölüm 3 : Microsoft Azure’daki Platform-as-a-Service (PaaS) Hizmetler

Geçen hafta ikincisini gerçekleştirdiğimiz webiner serimizde IaaS (Infrastructure-as-a-Service) hizmetlerimizi detaylı olarak incelemiştik. Bu haftaki üçüncü bölümümüzde Microsoft Azure’daki PaaS (Platform-as-a-Service) hizmetlerimiz yani Web Uygulamaları, Mobile Uygulamalar, API uygulamaları gibi hizmetleri içeren Azure App Service, Azure Redis Cache önbellekleme servisi, Visual Studio Team Services uygulama geliştirme süreçleri ve yönetimi gibi bir sanal makina vs. kurmadan doğrudan Microsoft Azure’dan “platform” olarak alabileceğiniz hizmetlerimizi inceleyeceğiz.

Bölüm 4 : Microsoft Azure’daki Veri Platformu Hizmetleri

Geçen hafta üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz webiner serimizde beli başlı PaaS (Platform-as-a-Service) hizmetlerimizi incelemiştik. Uygulama geliştirmekten bahsederken uygulamanın arka planındaki veriler ve bu verileri nerede saklayacağımızdan bahsetmemek mümkün değil. Bu haftaki son bölümümüzde Microsoft Azure’da uygulamalarınızda verilerinizi saklamak, işlemek üzere kullanabileceğiniz veri platformlarımızı (Azure SQL Database, DocumentDB gibi) inceleyeceğiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>