https://www.azureiotsuite.com ‘da “Real-time Monitoring” çözümü hazır ve kullanıma açılmıştı ve bir süredir de “predictive maintenance” çözümü için “coming soon” yazıyordu. Birkaç gün önce preview olarak kullanıma açıldı ve  https://blogs.microsoft.com/iot/2015/12/01/azure-iot-suite-predictive-maintenance-now-available/ dan bunu duyurduk. Hemen deploy ettim, tüm detaylarını henüz inceleyemedim ama IoT ile ilgilenenler için hemen bu yazı ile paylaşmak istedim. Bu pre-configured solution’da da bir uçaktaki iki motorda bulunan sensörlerden gelen (tabi ki bu veriler de bu çözümde simüle ediliyor) bilgilere göre motorların ne kadar kullanılabilir ömrü kaldığını (RUL : Remaining Useful Life) hesaplayan bir simülasyon çalıştırıyoruz : 

 

Bu pre-configured solution’da Microsoft Azure Machine Learning (MAML) de devrede aşağıdaki gibi bir experiment’i bu solution içinde otomatik olarak açılan hesaba deploy edilmiş olarak göreceksiniz : 

Experiment’in detayı da şöyle : 

 

Bu predictive maintenance pre-configured solution ile ilgili overview’a https://azure.microsoft.com/en-us/documentation/articles/iot-suite-predictive-overview/ dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca walkthrough da https://azure.microsoft.com/en-us/documentation/articles/iot-suite-predictive-walkthrough/ adresinde. 

Bu arada hatırlatmak isterim. “Real-time Monitoring” pre-configured çözümümüz için detayları GitHub’da paylaşmıştık : https://github.com/Azure/azure-iot-remote-monitoring . Aynı şekilde bu yeni pre-configured solution için de kodları github’da : https://github.com/Azure/azure-iot-predictive-maintenance 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>